+359 87 799 3315 help@begach.com

Регламент за участие в Park Arena TRI

 

Park Arena TRI е отворен както за аматьори, така и за професионалисти, но от всички участници се изисква да спазват долните правила, както и общите правила за участие в състезания на СК Бегач.

В различните зони (плуване, вело-тренажор, бягаща пътечка, транзитна зона и старт финал) ще има съдии, които ще следят за спазването на правилата и ще напътстват  участниците. При нарушаване на правилата и не спазване на инструкциите, съдиите могат да спрат участник от състезанието.

Състезанието се провежда в реда Плуване – Вело-тренажор – Бягаща пътечка, с 2 транзитни зони между активностите, за които има определени изисквания.

Състезанието се провежда в Парк Арена ОЗК – Бургас.

При отказване всеки състезател е длъжен да уведоми най-близкия съдия или организаторите.

 

ИНСТРУКТАЖ И ПОДГОТОВКА

Стартовите пакети ще се раздават в деня на събитиети, от 7:00 до 9:00. 

Участниците са длъжни да подготвят екипировката и аксесоарите като се придръжат към списъка с допустима екипировка. Задължителна екипировка: шапка за плуване, очила за плуване, TRI suit или бански които не са тип „шорти“, чисти маратонки, тениска или потник и спортни шорти за бягане.

Участниците са длъжни да се запознаят с инструктажа, който ще получат по email в дните преди състезанието.

 

 

ПЛУВАНЕ

Всички участници плуват с шапки и очила.

Не е разрешено използването на неопренови костюми, плавници или други аксесоари и  екипировка, които дава предимство на състезателите.

Състезателите плуват самостоятелно в отделен коридор.

По време на плуването не се разрешава получаването на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и други средства.

Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ, или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

 

 

ТРАНЗИТ ПЛУВАНЕ – ВЕЛО-ТРЕНАЖОР

След плуването, всеки участник задължително минава през транзитната зона.

В транзитната зона, участниците се подсушават и обуват маратонки. В случай че участникът ще се преоблича, задължително ползва указаните съблекални. Неспазването на това правило води до незабавна дисквалификация.

Всеки участник ползва транзитната зона за да остави екипировка, която ще ползва по време на вело-тренажор и бягаща пътечка. Всички участници ще получат торбички от Бегач, които могат да ползват за целта, като напишат състезателния си номер на тях.

Всеки участник излиза от транзитната зона облечен в TriSuit или с клин/спортни шорти и тениска/потник и с вързани маратонки и закачен номер на тениската/потника, след одобрение и напътстване от съдия към вело-тренажор.

Състезателният номер трябва да бъде видим по време на вело-тренажора и бягащата пътечка.

 

ВЕЛО-ТРЕНАЖОР

Вело-тренажорите са предварително заредени с програми, еднакви за всички участници. Участниците са длъжни да ползват само определения за тях вело-тренажор. След преминаване през дистанцията, участниците са длъжни да извикат съдия, който ще потвърди изминаването на дистанцията и ще ги упъти към транзитната зона.

 

ТРАНЗИТ ВЕЛО-ТРЕНАЖОР – БЯГАЩА ПЪТЕЧКА

Участниците са длъжни да минат през транзитната зона след като приключат с вело-тренажора. Съдия ще им назначи бягаща пътечка, на която продължават със следващия етап от състезанието.

 

БЯГАЩА ПЪТЕЧКА

По време на бягането състезателите трябва да носят състезателен номер през цялото време.

Състезателите сами определят скоростта да бягащата пътечка.

Състезателяте са дължни да не слизат от бягащата пътечка без изрично одобрение на съдия.

След изминаването на програмираното разстояние, състезателите са длъжни да извикат съдия, който ще потвърди и ще ги упъти към финала.

 

НАГРАЖДАВАНЕ

Всички финиширали участници получават медал.

Финиширалите участват в общо класиране и класирания по възрастови групи.

Ще бъдат отличени първите три жени и мъже във всяка дисциплина с награди от СК Бегач и спонсорите. Наградите ще бъдат обявени преди състезанието.

 

КАКВО Е ЗАБРАНЕНО

Забранено е участието със слушалки, плавници, неопрени и всякаква друга екипировка и аксесоари, които дават предимство пред останалите участници.

Организатори